DE OSKRIVNA BERÄTTELSERNA

Vad är en röd tråd? En vändpunkt?

Efter DOB så vet ni.


De oskrivna berättelserna är en omslutande, interaktiv och sinnlig föreställning som vill väcka barnens lust till skrivande och berättande. Publiken inbjuds att delta aktivt i föreställningen, prata, agera, skriva...

Med musik och extravaganta kostymer berättas en historia barnen får gå in i. En dag när de kommer till skolan möter de några märkliga karaktärer som rör sig runt i klassrum och korridorer. De säger att de rymt från Innanlandet, platsen man är i innan man hamnar i en bok. De har väntat så länge på sin författare där att de riskerade att makuleras, så nu tar de saken i egna händer och har gett sig ut på jakt efter sin berättelse. Kan barnen hjälpa dem?


SE MER

JAG VAR HÄR!

Vem är jag? Vem vill jag vara?

Och vem vill jag vara med?


Dansa, fuska, hejja, trösta, mumsa, undra, bråka, dröm...


Jag var här! är en unik turnerande föreställning som tar med eleverna på en resa i deras egen skola. Skolgården, korridoren, toaletten blir för en dag spelplatser. En sinnlig, omslutande och interaktiv föreställning om att gå i skolan - om identitet och vänskap, om längtan och svek, om verklighet och drömmar, om var det är farligt och var det är tryggt. Eleverna inbjuds att delta aktivt, prata, slriva, dansa...


SE MER


OPERATION SLUTSTIRRAT


"Titta! Är det där en människa?"


Ett barn på skolgården pekar på Vides storasyskon Mio som är funkis. Tårarna bränner bakom ögonlocken på Vide. Det är klart att Mio är en människa! Ingen i skolan vet att Vide och Mio är syskon, men hjälp av sin kompis Sammi planerar Vide att ändra på det. Ja, att faktiskt ändra på alla människors underliga sätt när de ser Vides familj. Det är dags för Operation slutstirrat! Operation slutstirrat handlar om Funkisfamiljen, om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata och blir ofta allvarligt sjuk.

Efter Anna Pellas böcker. 


SE MER

GROPEN

Bakom gymnastiksalen ligger Gropen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden. Nu finns där sly och stubbar, grenar och stenar. Och man kan vara där och leka. Vad som helst. Hur länge som helst. Alla älskar Gropen. Utom dom vuxna. Dom hatar Gropen.


Efter Emma Adbåges Augustprisade bok. En musikalisk och lekfull föreställning för förskola, lågstadiet och familjer. Urpremiär i Göteborg 18 september 2019. Spelas ännu 2023.


SE MER

MEDEARUM / MEDEA WITHIN

Tio år av kärlek och äventyr!

Det ska vi fira! Vi vill, tillsammans med dig, förnya våra löften och slå klackarna  taket!

Varmt välkomna önskar Jason och Medea


En gång var Jason och Medea kära. Sen ändrades allt. Och den de älskat blev en annan. Medearum undersöker förvandling, hämnd och offer. Euripides 2500 år gamla text möter körens nutida berättelser om separation lånade från nätforum som familjeliv.se och skilsmässa.nu. De möts i en form som undersöker ett konkret sensoriskt berättande med en rörlig publik och en ickeexisterande fjärde vägg. 

SE MER

KÄNSLOFORSKARNA

Varför har man känslor? Vad händer i kroppen när man blir kär? Hur länge får man vara arg? När i historien var det tufft att gråta? Är det jag känner alltid sant?


De passionerade känsloforskarna Wahlöö och Eriksson bjuder in er till sitt laboratorium för interaktiva experiment. De berättar känslornas historia, hur kroppen och känslor hänger ihop och andra fakta, varvat med självbiografiska berättelser om hur känslorna påverkar oss och andra.


SE MER


Vuxna - så funkar dom!

Den perfekta guiden


Titta! Han har till och med lånat en bok om hur han ska hantera mig? ”Våra barn. Handbok för föräldrar!” Är det inte orättvist? Som om de inte redan hade övertaget!

Yrsa, Meriem och Josef går i samma klass, men bor på varsin sida centrum. De tycker vuxna är knepiga - en instruktionsbok hade varit bra. Så för att jämna ut oddsen startar de en vlogg. Hur får man glass lättast? Vad gör man med en förälder som bara gråter? Hur får man vuxna att lämna en ifred? Och hur får man dem att se en? 

SE MER

Makten och (h)ärligheten

-en obstinat revy.


Vem har makten i mitt liv, över mitt liv? Pengarna, vapnen, politikerna, rektorn, mamma eller Kattis i 9b? Eller… kanske… jag?

Med skrattspegeln till hjälp synas maktens olika ansikten. Tillsammans med  två högstadie-klasser och en gymnasieklass utforskade vi makt, vanmakt, skendemokrati, härskartekniker och civilkurage. Utifrån de mötena skapades föreställningen. Med drastisk humor och bråddjupt allvar varvades nyskrivna texter med ungdomarnas egna röster.


SE MER