GROPEN

Bakom gymnastiksalen ligger Gropen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden. Nu finns där sly och stubbar, grenar och stenar. Och man kan vara där och leka. Vad som helst. Hur länge som helst. Alla älskar Gropen. Utom dom vuxna. Dom hatar Gropen.


Efter Emma Adbåges Augustprisade bok. En musikalisk och lekfull föreställning för förskola, lågstadiet och familjer. Urpremiär i Göteborg 18 september 2019.


SE MER


MEDEARUM / MEDEA WITHIN

Tio år av kärlek och äventyr!

Det ska vi fira! Vi vill, tillsammans med dig, förnya våra löften och slå klackarna  taket!

Varmt välkomna önskar Jason och Medea


En gång var Jason och Medea kära. Sen ändrades allt. Och den de älskat blev en annan. Medearum undersöker förvandling, hämnd och offer. Euripides 2500 år gamla text möter körens nutida berättelser om separation lånade från nätforum som familjeliv.se och skilsmässa.nu. De möts i en form som undersöker ett konkret sensoriskt berättande med en rörlig publik och en ickeexisterande fjärde vägg.  SE MER

Känsloforskarna

Varför har man känslor? Vad händer i kroppen när man blir kär? Hur länge får man vara arg? När i historien var det tufft att gråta? Är det jag känner alltid sant?


De passionerade känsloforskarna Wahlöö och Eriksson bjuder in er till sitt laboratorium för interaktiva experiment. De berättar känslornas historia, hur kroppen och känslor hänger ihop och andra fakta, varvat med självbiografiska berättelser om hur känslorna påverkar oss och andra.


SE MER


Makten och (h)ärligheten

-en obstinat revy.


Vem har makten i mitt liv, över mitt liv? Pengarna, vapnen, politikerna, rektorn, mamma eller Kattis i 9b? Eller… kanske… jag?

Med skrattspegeln till hjälp synas maktens olika ansikten. Tillsammans med  två högstadieklasser och en gymnasieklass utforskade vi makt, vanmakt, skendemokrati, härskartekniker och civilkurage. Utifrån de mötena skapades föreställningen. Med drastisk humor och bråddjupt allvar varvades nyskrivna texter med ungdomarnas egna röster. SE MER

Vuxna - så funkar dom!

Den perfekta guiden


Titta! Han har till och med lånat en bok om hur han ska hantera mig? ”Våra barn. Handbok för föräldrar!” Är det inte orättvist? Som om de inte redan hade övertaget!

Yrsa, Meriem och Josef går i samma klass, men bor på varsin sida centrum. De tycker vuxna är knepiga - en instruktionsbok hade varit bra. Så för att jämna ut oddsen startar de en vlogg. Hur får man glass lättast? Vad gör man med en förälder som bara gråter? Hur får man vuxna att lämna en ifred? Och hur får man dem att se en? SE MER