JAG VAR HÄR!

Vem är jag? Vem vill jag vara? Och vem vill jag vara med? 

Dansa, fuska, hejja, trösta, mumsa, undra, bråka, dröm...

Trailer Jag var här! Vill du se mer? Längre ned finns ett 7 minuters utdrag.

Jag var här! är en immersiv turnerande föreställning som tar med eleverna på en resa i deras egen skola.  En sinnlig, omslutande och interaktiv dramakomedi om att gå i högstadiet. Om vänskap och identitet, om längtan och svek, om verklighet och drömmar. Om var det är farligt och var det är tryggt. 


Skolgården, korridoren, toaletten blir för en dag spelplatser. Eleverna får kliva in i föreställningen och delta i dess värld.Föreställningen utspelar sig samtidigt på flera olika platser i skolan, publiken delas i fem grupper och får olika upplevelser och perspektiv beroende på vilka karaktärer de följer. Eleverna inbjuds att delta aktivt, prata, skriva, dansa..

 

I högstadiet tillbringar man större delen av sin dag i skolan. Man lär sig matte och hur man flörtar. Man lär sig svenska och vem man kan lita på. Man lär sig geografi och om vänskap. Man lär sig kemi och om utanförskap. Jag var här! utforskar tillsammans med eleverna skolan och hur den påverkar dem. Vem blir vi, och vad gömmer vi, i skolans rum?


Bygger på elevers egna berättelser ochär skapad i tätt samarbete med tre högstadieklasser. Ämnen som berörs är identitet, vänskap, utsatthet, rykten, prestationsångest, drömmar, hbtq och kärlek.


SE MER PÅ: www.temporarity.com eller Temporaritys FB eller Temporaritys Insta

BESTÄLL PÅ: 072 444 80 94 eller producent@temporarity.com.Medverkande: Annikki Wahlöö, Roy Nehmé, Katarina Rodopoulos, David Andersson, Anna Mannerheim.

Idé, koncept, regi, dramaturgi: Annikki Wahlöö och Anna Mannerheim

Texter, material: Annikkki Wahlöö, Martin Lagos, Roy Nehmé, Katarina Rodopoulos, Anna Mannerheim, elever från Vittra Telefonplan, Bredängsskolan, Tyresö Skola

Kostym och rekvisita: Nonno Nordqvist

Musik: Magnus Larsson, Kontraproduktion

Filmfoto: Donya Willborg och Sebastian Hagert

Filmklippning: Roy Nehmé

FAKTA

Aktörer: 5 st

Lokal: 2 klassrum, del av skolgården samt korridorer

Längd: 60 min speltid, men eftersom det ofta är parallella scener är det egentliga innehållet faktiskt 177,5 minuter...

Publik: max 60 elever + lärare per föreställning.

Målgrupp: 12 -17 år

Premiär 8 mars 2022, spelas t.o.m.2024. 

7 minutare: